Bästa klubbarna i Stockholm

Ett besök i Stockholm innebär för många utgång och fest. Stockholms klubbutbud är stort, och du kan hitta allt från mindre utomhusklubbar under sommaren till de mest exklusiva och populära klubbarna mitt på Stureplan. Östermalm och Norrmalm är alltid säkra kort om du vill uppleva lyx och party i Stockholm. Nedan kan du ta del av en snabbguide till fem av Stockholms lyxigaste, coolaste och mest populära nattklubbar. Ett tips för samtliga klubbar är att komma i tid och räkna med att trots det kanske få stå i kö.

  1. Berns, Näckströmsgatan 8

BernsTill Berns Salonger mitt i Stockholm kommer alla sorters människor. Du kan räkna med en härlig mix av stilar och musik. Såväl tatueringar som sneakers fungerar utmärkt här, men se i övrigt till att vara hel och ren. Är du dessutom lite extra uppklädd och trendig kommer du garanterat in! En gång i veckan har du chansen att få tag på en av 50 exklusiva biljetter till nattklubben Gallery 2.35:1 som håller till på Berns. Räkna med att betala över 200 kr för att komma in efter klockan 22:00. Berns stänger mellan 03:00 och 04:00 beroende på dag och klubb.

  1. Hell’s Kitchen, Sturegatan 4

Hell’s Kitchen är en upplevelse utöver det vanliga. Den lekfulla och färgstarka atmosfären lockar såväl stamgäster som internationella celebriteter. Både producenten Timbaland och rapparen P. Diddy har hållit i fester här. På Hell’s Kitchen är vakterna ganska hårda, så se till att du står på listan, annars riskerar du att inte komma in. Klädkoden är dock inte så strikt som man kanske kan tro. Åldersgränsen är 23 år och inträdet ligger mellan 200 och 250 kr. Här kan du festa ända fram till 05:00 på morgonen.

  1. Sturecompagniet, Sturegatan 4

Vägg i vägg med Hell’s Kitchen finner du Sturecompagniet. Sturecompagniet är beläget mitt på Stureplan och är Stockholms största nattklubb med hela åtta olika rum fyllda av barer och dansgolv. Precis som på de flesta ställena runt Stureplan gäller det att du kommer hit hel, ren och välklädd, men i övrigt är det inget större krav på klädsel. Idag kommer du till och med in om du bär sneakers. Åldersgränsen är 23 år och entréavgiften ligger mellan 120 och 180 kr beroende på vilken dag du kommer dit. Klubben håller öppet till 03:00.

  1. Spy Bar, Birger Jarlsgatan 20

Spy Bar är kanske Stockholms mest kända lyxklubb. Inredningen är spektakulär och hit kommer människor från huvudstadens mediekretsar, överklasskretsar och kändiskretsar. Räkna med en härlig blandning av folk och en god chans att få syn på kändisar! Du lär dock inte komma in i träningskläder, men i övrigt är klädkoden inte så strikt. Entrén ligger på dryga 150 kr, och åldersgränsen är 23 år. Är du ute efter nattklubbar som stänger sent har du kommit rätt; Spy Bar håller nämligen öppet ända till 05:00.

  1. Café Opera, Karl XII:s Torg

cafeoperaDu har säkert hört talas om Café Opera i Stockholms innerstad. Här kan du räkna med lyx i såväl inredning som utbud av drycker. Är du ute på kändisspaning är Café Opera dessutom ett säkert kort. Här har nämligen allt från Sveriges kungligheter till internationella världsstjärnor festat. Fundera ett extra varv gällande klädsel innan du ställer dig i kön. Till Café Opera bör du inte komma iklädd träningsbyxor. Under helgerna är det dessutom oftast lite mer strikt klädkod än under vardagar. Räkna med att få betala dryga 200 kr för att komma in här. När du väl är inne kan du dock festa till klockan 03:00 på livade dansgolv. Åldersgränsen är 25+ på fredagar och lördagar samt 20+ på onsdagar, torsdagar och söndagar.