Robotdammsugaren – Den moderna hemhjälpen

Är du trött på att städa i hemmet, eller kanske inte har tid till det? I så fall kan robotdammsugaren vara lösningen på dina problem. En robotdammsugare är, precis som namnet avslöjar, en självgående dammsugare. Liksom alla produkter är det dock bra att ha koll på utbudet av robotdammsugare och dess funktioner innan du köper en. Faktorer att fundera på innan ett köp är till exempel hur en robotdammsugare fungerar i just ditt hem, hur mycket pengar du kan tänka dig att spendera på den samt vilka olika för- och nackdelar som finns med produkten. En robotdammsugare kommer att kosta, och då vill du ju vara säker på att du får det du behöver för priset.

För vem passar en robotdammsugare?

RobotdamsugareLGVisst låter det skönt med en dammsugare som gör städjobbet åt dig? En robotdammsugare passar de flestas liv, men vad du bör tänka på är hur ditt hem ser ut. Robotdammsugaren passar nämligen bättre i vissa miljöer än i andra. Öppna planytor är att föredra, då den kan klara sig mer självständigt på sådana ytor. Fundera även på om du har många sladdar framme, hur högt mellanrummet mellan möbler och golv är samt om trösklarna i hemmet är höga eller låga. Tänk också på att trappor utgör ett hinder för robotdammsugaren, liksom vissa hörn och kanter samt mattor. Faktorer som dessa påverkar hur pass bra jobb robotdammsugaren kommer att utföra.

Olika modeller och varianter

Precis som bland de flesta produkter på marknaden idag finns en uppsjö av modeller och varianter av robotdammsugaren. Såväl priser som funktioner kan alltså skilja sig åt. Fundera därför på vad som är viktigast i just ditt hem när det kommer till dammsugning. Är till exempel ljudnivån viktig för dig? Vill du att dammsugaren ska komma åt bra i hörnen eller kunna komma åt under din soffa? Eller är priset det mest avgörande för dig? Då olika modeller ser olika ut bör du navigera dig fram till just den modellen som fyller dina behov bäst.

Priser och återförsäljare

robotdamsugaresamsungOm du känner att en robotdammsugare passar ditt liv och ditt hem kan du idag hitta en robotdammsugare hos de allra flesta större återförsäljare av elektronikprodukter. Det finns också många olika att välja bland i olika prisklasser. Hur mycket kan du tänka dig att spendera? Du kan hitta en robotdammsugare från det blygsamma priset av 500 kr och ända upp till dryga 7000 kr. Generellt sett kan man säga att ju dyrare en robotdammsugare är, desto fler funktioner har den. Ett förslag är att titta igenom olika tester som har gjorts, exempelvis på nätet. Där kan du bli guidad fram både vad gäller priser, återförsäljare och funktioner. Alla billigare varianter är ju nämligen inte nödvändigtvis sämre än de dyrare varianterna.

För- och nackdelar med en robotdammsugare

Det finns både för- och nackdelar med en robotdammsugare. Bland fördelarna finner vi helt klart det faktum att den inte är lika tidskrävande som vanliga dammsugare. Dessutom slipper du att anstränga dig fysiskt som när du dammsuger manuellt. Med en robotdammsugare kan du både få tid och ork över till annat. Den största nackdelen är att den inte passar alla hem, utan föredrar stora och plana ytor utan för många möbler. Dessutom är mattor och hörn en akilleshäl för robotdammsugaren. Trots att den idag har utvecklats till att fungera bättre även på dessa ställen dammsuger den inte lika bra på mattor och i hörn som en vanlig dammsugare gör. Ett förslag kan därför vara att komplettera din robotdammsugare med en vanlig dammsugare. Låter robotdammsugaren som en produkt som passar i ditt hem? Lycka i så fall till med ditt köp!