Spadag i hemmet

img_1146På grund av tidsbrist så kanske du inte har tid med att göra ett spabesök. Då kan en spadag hemma vara lösningen. Både praktiskt och plånboksvänligt.

Under vintern så hamnar huden i obalans på grund av den konstanta bytet mellan kylig utomhusluft och torr inomhusluft. Huden är då i behov av mer fukt. Med följande tips kommer du att känna dig pigg och avslappnad på väldigt kort tid.

Avsätt tid

Stressen blir portad vid dörren! För att din spastund ska bli så lyckad som möjligt får du avsätta en timme eller mer där telefonen och andra störande moment hålls borta. Du är prioritering nummer ett och för ett tag får du glömma alla måsten och se till att koncentrera på dina egna behov.

Boost för huden

22580m_lBörja med att ta ett långt och skönt bad. Lägg i några droppar av eteriska oljor som lavendelolja som ska en avslappnande inverkan. Använd dig av en kroppsskrubb för att få bort döda hudceller från kroppen.

Motverka statiskt hår

Medan du ligger i badet så borde du passa på att lägga in en fuktgivande hårinpackning. Med den torra luft som uppstår på vintern blir håret oftast statiskt och med regelbundna inpackningar minskar detta.

Starka naglar

Trots den höga fuktighetsnivån som finns i bad eller dusch så har detta en motverkande effekt på naglar, då fukten sugs ut. Därför är det bra om du avsätter en stund åt att återfukta dina naglar efter badet. Nagelolja, handkräm och stärkande nagellack ska finnas till hands. Nagellacket No Chips Ahead från märket Essie ser till så att naglarna inte skivar sig och håller sig starka.

Ta hand om dina fötter

beautiful_feetFötterna är något som ofta förbises av många. Men då de ligger instängda i skor större delen av vintern så behöver de extra omsorg. Lägg fötterna i ett fotbad med lite havssalt som både rengör och piggar upp. Olivolja gör dem även lena. Torka fötterna noga och massera sedan in dem med en fotkräm. Funkar lika bra som att gå på fiskspa.

Fukt för ansiktet

När större delen av kroppen är täckt av olika plagg så är ansiktet den del som utsätts mest för de olika väderförhållandena. En ansiktspeeling är viktigt för att avlägsna de döda hudcellerna. Medan en ansiktsmask specialiserad på återfuktning borde ge dig bästa resultatet för en fräsch hy. Ifall din hud är benägen till att lätt få rodnader av peeling är det bäst att göra det här precis innan du går och lägger dig.