Trendiga Jimmy Choo

Jimmy-Choo-AnoukJimmy Choo är det ultimata accessoarmärket för 2000-talet. Med skor som sin huvudprodukt har märket tagit världen med storm. Du har säkert själv gått och sneglat på deras gudomliga skor i tidningar eller i TV-program.

Malaysiern Jimmy Choo startade sitt företag 1996 i London tillsammans med sin brorsdotter Sandra Choi. Hon är än idag en del av företaget och är numera kreativ direktör. Med sina trendiga designs och italiensk hantverkskonst fick många tidigt upp ögonen för skomärket. Tamara Mellon, en redaktör på Brittiska Vogue, gillade skorna och såg stort potential. Hon tog kontakt med Choo vilket senare ledde till att de grundade det märke som vi känner till det idag. Den första kollektionen blev en direkt succé och snart kunde du se kändisar som Prinsessan Diana bära på Jimmy Choo-skor.

Märke för Oscarsgalan

Jimmy-Choo-Tia-Pointy-Toe-Jewel-Pump-3-Fall-2013Det dröjde inte länge innan man började vända blicken till resten av världen. Fokus skiftade till en expansion både internationellt och inom själva produktutbudet. Hollywood visade sig vara det perfekta stället för att etablera märket. Jimmy Choo var faktiskt ett av de första skomärkena som såg värdet i att låna ut skor och väskor till celebriteter som skulle gå på den röda mattan. Hollywood-kändisarna tog till sig märket och blev en storfavorit speciellt under Awards-säsongen. Detta var precis den skjuts märket behövde för att slå på den internationella marknaden.

Numera kan du inte bläddra i ett modemagasin utan att komma över någon av de iögonfallande reklamerna från Jimmy Choo, starka och eleganta kvinnor i högklackade skor och lyxiga handväskor. Detaljhandeln har varit en viktig del av företagets expansionsstrategi. Butikerna återfinns oftast på exklusiva shoppingdestinationer som Bond Street i London, Madison Avenue i New York och Avenue Montaigne i Paris.

Utökat sortiment

largeÄven om skorna fortfarande är de viktigaste produkterna i sortimentet så har den som sagt kompletterats av andra accessoarer under årens lopp. Skor för män, solglasögon, glasögon, sjalar, bälten och parfymer är bara några av produkterna som du kan matcha med dina Jimmy Choos.

Jimmy Choo själv lämnade företaget redan 2001. Vissa pekar på att det finns oenigheter mellan honom och Tamara Mellon om hur företaget skulle hanteras. Mellon har sedan dess blivit synonymt med märket och anses vara den som drivit på expansionen. Men i maj 2011 bestämde hon sig för att sälja Jimmy Choo till Labelux, och knappt några månader senare lämnade hon själv Jimmy Choo. 2013 lanserade Mellon sitt egna livsstilsmärke Tamara Mellon, som säljer kläder, väskor, skor och andra accessoarer.